Дебат в памет на Левски

Uncategorized

Патриоти ли са българите? (част 2)”

 


На 18.02.2011г. се проведе втората част на дебата на тема „Патриоти ли са българите?”.

Продължението се наложи поради нуждата да се отговори на многото останали въпроси от предишния дебат, предизвикал умовете на младежите от школа „Европейски мост”.
Събитието беше документирано от екип на ORV и репортер от в-к „Позвънете”. Наши гости бяха Сия Папазова – ръководител на ДЮТ „Златното ключе“, г-жа Стаматова и Илиян Илиев, който беше и модератор. Патриотичен дух създаде изпълнението на Елена от „Златното ключе”. Тя изпълни монолога „Съединението на България”. Без съмнение всички почувствахме прилив на гордост от делото на българските герои.
С изясняване на регламента и  след разделяне на отборите на „за” и „против”,  избраната тема чрез жребий, започна самия дебат. Говорители на двата отбора бяха Люба и Ина. Двата отбора влязоха във времевите граници като успяха да отбележат своите аргументи,  да си разменят  въпроси и без колебание да изкажат мнението си.
В крайна сметка всички се съгласиха с твърдението, че патриотизма се проявява най-добре при наличието на кауза, засягаща цялата нация, както и че патриот е човек, който не само обича родината си,  а и работи за развитието й. Мненията ни провокираха идеи за теми на бъдещи дебати, свързани с проблеми в съвременния обществен живот на България.

 

 

Антоанета Маринова

Вашият коментар