Обучение по невролигвистично програмиране и как да постигаме целите си?

Архив

На 10.12.2010 г. се състоя семинар на тема:” Невролингвистично програмиране и как да постигаме целите си” Съвместната инициатива на школата „Европейски мост” при ОДК-Варна и „Младежката организация за развитие и единство”, с председател Максим Ботев, който и проведе обучението, имаше за цел да постави една стабилна основа за по – нататъшно опознаване на предмета на дискусията.

Срещата започна с обсъждането на темата за успеха и дали той е истински във всички случаи. За пример бяха дадени известни личности от световната историята, което предизвика много вълнуващ диалог. След това разговорът беше прехвърлен върху разсъждения за личните цели на присъстващите и качествата, характеризиращи успеха. Така се стигна до главната задача на семинара.

Невролингвистичното програмиране, което все по-често бива категоризирано като наука, се занимава с езика на тялото и неговото подсъзнателно въздействие на хората. Изучавайки езика на тялото ние можем да общуваме по-ефективно с хората около нас, без значение дали те са от личния ни кръг от приятели и роднини, или от професионалната среда. Методът се използва за убеждаване, печелене на доверие или за постигане на компромис. Невролингвистичното програмиране си служи с инструменти, като тоналност на говора, маниер, усмивка, поглед и начин на обличане.Научихме ,че т.н.НЛП /нервнолингвистично програмиране/е система за всекидневна психология ,която може да промени живота ни,да ни покаже как да контролираме нашето мислене,как да се освободим от негативните мисли и да култивираме по – полезни убеждения за себе си и за нашия свят,как да станем по – уверени, как действат успяващите… С това и още много подробности бяха запознати участниците в обучението.

След семинара децата споделиха, че темата е била много интересна и полезна поради адекватността й към реалната ситуация и тясната й връзка с необходимите умения, важни, за да си конкурентноспособен. Всички участници получиха сертификат и бяха заредени с ентусиазъм за утрешния ден.

Яница Мирчева

 

Вашият коментар