Дебат “Интернет и фейсбук – ползи и вреди”

Uncategorized

На 12.10 (петък) се състоя поредния от вече превърналите се в традиция дебати по любопитни и съдържателни въпроси. Този път темата беше формулирана: “Интернет и фейсбук – ползи и вреди” и разбира се породи голям интерес и повод за размисъл.

Преди започването на дискусията, атмосферата разведри Вени с изпълнение на пиано.

Чрез жребий бяха определени отборите, излагащи аргументи спрямо предимствата и недостатъците на интернет пространстото.

Групата, защитаваща положителните страни на глобалната мрежа, беше представена от Яни и Невена, с  активното  участие  на на членовете от отбора.  Те поставиха акцент върху предимствата, които предлага интернет – бърз и лесен достъп до информация и възможност за комуникация на далечни разстояния. Улесненото свързване  със всяка една точка на света и възможността  за извършване на услугите чрез интенет също бяха изложени като изключително важни преимущества на web пространството.

Опонентите им,  с говорители Креми и Марина, представиха отрицателните аспекти на  интернет и facebook. Те опонираха като подчертаха безбройните  опастности, като например, злоупотребата с лични данни и информация, което е подсъдно.  Кражбат а на интелектуална собственост – пиратството на музика, филми е в противоречие със Закона  за авторските права, както и заплахата от пристрастяване към компютъра и загубата  на връзка с реалния свят,  също бяха поставени като доводи, че винаги трябва да имаме “едно на ум”, включвайки и използвайки нашия компйтър.

В крайна сметка, заедно стигнахме до извода, че както всяко нещо в живота, интернет и в частност facebook съдържат и плюсове и мунуси, но важното е те да бъдат използвани с мярка и известна доза внимание.

Марина Атанасова

Вашият коментар