Ден на Австрия

Uncategorized

На 21 Януари 2011 год. в арт клуб „Атлантис” активистите от школа „Европейски мост” отпразнуваха „Денят на Австрия”. Водещите Виктория и Жарин приветстваха с „Добре дошли” публиката и официалните гости – г-жа Монка Николова- директор на ОДК, Павел Христов – общински съветник и председател на младежката организация към партия ГЕРБ, Даниела Йорданова и Крум Крумов – членове на младежката организация ГЕРБ, г-жа Маргарита Цанкова.

 

След отправеното приветствие към членовете на школата, Яница ни запозна със символите на Австрия и нейните забележителности. Инна ни въведе в интересния свят на австрийското изкуство и ни представи бижутерийните камъни „Swarovski”, а Петя и Вени ни отправиха музикален поздрав с „Фантазия” от Моцарт и трета част на соната от Бетховен.

Представителите на школа „Алегра” Зуи Бошнакова и Силвия Маркова ни поздравиха с „Виенска кръв” от Йохан Щраус и „ Балада за Аделина” на Ричард Клайдерман.

Специален поздрав за всички присъстващи беше приготвила и Крис от ВА „Сребърни звънчета”. Чаровните балеринки от школа „Балет” с ръководител Таня Костова ни заплениха с танците – „Птицата” и етюд от Шопен. Доброто ни настроение бе повдигнато и от клубните танци на изпълнителите от школа „Денс Палас” с художествен ръководител Анна Гигова.

 

Празника приключи с гласуване, коя да бъде следващата спирка от нашето европейско пътуване. Победител стана страната Швеция.

 

Естествен завършек на празничния ден на Австрия бе поканата на чаша виенско кафе и австрийски специалитети, някои от които, приготвени от Йоанна и Ива – членове на школата. Вкусовите ни преживявания бяха подсилени и от „Виенска торта” на сладкарници „Неделя”, които бяха спонсори на празника.

 

Виктория Парашкеванова

Вашият коментар