Ден на Унгария

Uncategorized

Концертна зала на Младежкия дом отново е изпълнена с деца от школата „Европейски мост”. Поредната спирка от страните – членки на ЕС за младите европейци  е Унгария, страната на Лист,Лайош Кошут, Шандор Петьофи, страната, която внася дух и свободолюбие у българите.

 

Специален гост на мероприятието беше унгарецът Петър Ковач, които представи богатството и благозвучието на унгарския език със стихотворението на Ш.Петьофи „Лудият” в превод на Таня Николова. Гости на този ден бяха г-н Илиян Илиев от кметство Одесос, Антония Тенева от МОЛ Варна и организатори на ресторант „Фенси”.

 

Вики  успя да запознае аудиторията с най- интересни моменти от символи, история,образователна система  и култура на Унгария.

Богата литературна програма ни пренесе в страната на огромната пуста. Младите ключари от ДЮТ”Златното ключе” ни пренесоха в многообразната унгарска литература. Пианистите от школа „Алегра” свириха Лист и други унгарски композитори. А чаровните балеринки от школа „Балет” изпълниха залата с настроение и емоции.Сребърните звънчета  успяха да покажат за пореден път своя професионализъм.Истинска наслада създаде и Борко ,който взриви публиката с чудесно изпълнен брейк.

Голямата атракция беше и унгарската кухня, която беше подготвена от р-т „Фенси”, които представиха  Месец на унгарската кухня.А нашето ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ е за МОЛ ВАРНА, които този път бяха наши спонсори за унгарските деликатеси!

Следващата ни спирка е Чехия

Вашият коментар