ДЕН НА ИТАЛИЯ

Uncategorized


Провежда се от Школа „Европейски мост”15:00ч. на 4 юни 2010г., в Балетна зала на Общински детски комплексЗвучи италианска музика.


Пристигат децата, всеки е зает с ангажимента, който е поел към откритото занятие…

Влизат гости… репортери, журналисти…

Зазвучава химнът на Италия. Всички са прави…


Двамата водещи Веско и Вики (които от ден на ден стават все по-добри като водещи) приветстваха с добре дошли публиката и гостите – г-жа Монка Николова – директор на ОДК, колеги, роднини на участниците, гости от училищата във Варна. Веско и  Вики обявиха: „Италия – страната на Верди и Пучини, на Микеланджело Боенароти, на Данте Алигери, Джани Родари и Умберто Еко. Италия! Страната – музей на древния Рим! Люлката на древната цивилизация!
Специален поздрав към школа „Европейски мост” на италиански език отправиДеяна, ученичка от ХI клас  в  Национална хуманитарна гимназия по наука и изкуство”Константин Преславски”. Презентация за характерните особености, символи, култура, териториални граници на Италия бяха подготвили Марина и Юлето, а я представиха Габи и Женя.

Веско представи специалния гост, спонсор и участник в празника за Италия – „Уважаеми гости, представям на вашето внимание г-н Радостин Кирязов – професорът, докторът на пиците! Радо е собственик на италианския ресторант „Пицарадо”, който се намира на входа на Морската градина. Не беше нужно много да му се молим да стане наш спонсор с италианско блюдо. Щом разбра, че става въпрос за деца, Радо се съгласи, за което сърдечно му благодарим!”


Радо  демонстрира шоу за приготвяне на пици. С този си талант той е печелил множество международни награди, срещал се е със световно известни личности, които се възхищават от неговото изкуство.


Петя,  която свири  на  пиано,  поздрави гостите  с  подпури от Верди.

 

А  Слав, Митко  и Радо, заедно с Жоро от Хуманитарна гимназия  ни  поздравиха с „Италиано”. Радо,  който е абитуриент тази година и е постигнал отлични резултати на матурите, за последен  път  участва  в  открито  занятие  на школа „Европейски  мост”.

 

Яница наскоро посети Италия. Заедно с Невяна ни разказаха за интересните места, които са привлекли вниманието им.


Денят на Италия продължи с танца „Тарантела”, който изпълниха малките балеринки на Таня Костова от школа „Балет”.За най- новите модни тенденции и стилове в италианската мода ни информираха Грета и Ани. Специален поздрав за всички присъстващи бяха подготвили децата от ВА „Сребърни звънчета”. Тино, Ася и Наталия разпяха публиката с „Феличита”!

Към края на занятието водещите обявиха избор на следващата дестинация, по която школа „Европейски мост” да се отправи на първото си занятие през предстоящата учебна година.

Децата предложиха Великобритания, Австрия и Чехия. С мнозинство спечели Великобритания.Преди закриването на празника,  водещите изказаха специалните благодарности на школа „Европейски мост”, като започнаха с Миро, който през цялата година озвучава дните, посветени на страните членки на ЕС и развлекателните изяви на школата; благодарности към Магда, която заснема винаги и с желание продукциите на школата; също за Бриги, която веднага след събитията, отразява изявите на школата в сайта на Общински детски комплекс; към школа „Балет” с ръководител Таня Костова; благодарности за невероятните изпълнения на младите пианисти под ръководството на Кети Арабова; за поздравите от Вокален ансамбъл „Сребърни звънчета” с ръководители Ангелина Милева и Юлия Недева; за невероятния Тино; за Златина Атанасова, майката на Петьо, която на всеки празник е специален спонсор; за баба Веска – бабата на Веско, която се изявяваше като отлична кулинарка във всеки празник на школата.

Благодарността  на децата предизвика аплодисментите на публиката, а госпожа Коева връчи грамота от името на школата на всички, които по-горе споменахме…


Преди всички да опитат от вкусотиите на италианската кухня, водещите благодариха  на спонсорите, които направиха празникът още по-хубав – специални благодарности на ресторантите „Пицарадо” и „Фрателли”. Всички се отправихме към приготвения италиански коктейл.

И аз бях там… Знам, че ако сте видели снимките и сте прочели не само тази статия, а сте се поразходили нагоре- надолу по тази страница, сте убедени вече, че празниците на страните членки не само са занимателни, весели, изпълнени с талантливи изпълнения, а и вкусни! Знам, че ви се иска да дойдете на празника на Великобритания, но има време – иде лятна ваканция!