Дебат на тема „Световното общество и християнските ценности“

Uncategorized

В навечерието на най- големия християнски празник Възкресение Христово, клуб „Дебати”от школа „Европейски мост” се срещна с клуб „Дебати” на V ЕГ. Тема за дискусията бе „Световното общество и християнските ценности”. Модератор беше г-н Румен Стоянов. А г-н Борислав Аврамов,  от Варненска и Великопреславска Митрополия със своя разказ,  успя да създаде атмосфера, насочена към християнските ценности.

Честността, верността и любовта към ближния са ценностите, които са подложени на ерозия .Нужно ни е да се върнем към тях, да отворим душите си за хубави дела ,за да запазим вярата си, да поставим отново християнската концепция за света.

Учениците и от двата клуба изказаха мнение, че не трябва да преставаме да разпръскваме семената на нашата вяра. Тя е тази, която ще ни води напред и нагоре!

По този начин можем да възродим християнското лице на Европа.

Повече от два часа продължи дискусията между двата отбора. Накрая г-н Стоянов обобщи мненията и тезите  на учениците.А в заключение добави, че тази среща поставя начало на едно добро сътрудничество между двата отбора. И следващото предизвикателство ще бъде дебат, свързан с българското училище, във връзка с най- българския и истинския празник – 24 –май.

Нека пожелаем успех на младите дебатиращи в бъдещите им срещи!

Вашият коментар