Възпитаници на школата „Европейски мост” ще посетят Европейския парламент

Uncategorized
http://www.vlastta.com/nivo1.php?id1=&id2=&id3=3695&table=drugi_temi&sluchai=1 16/11/2010

Веселин, Любомира, Марина, Нина и Петя са гимназиални ученици и възпитаници на школата към Общински детски център “Европейски мост”. Другото общо между тях е, че са победители в организирания дебат от евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев на тема “Европейска и национална идентичност. Гражданско образование по ЕС”.
Във връзка с това, че петимата младежи са показали знания и умения за водене на дебат, ще имат възможност да посетят Европейския парламент догодина и да се запознаят лично с начина му на работа.
“Това бе изненадата за петимата отличили се участници, която г-н Ковачев определи като награда”, поясни областния координатор на МГЕРБ и общински съветник Павел Христов на специална пресконференция днес.

Младежите доскоро са били членове на Детски парламент – Варна, а след създаването на школата “Европейски мост”, стават нейни най-редовни посетители. Това посочи пред журналисти директорката на школата Долорес Коева.

“Европески мост” има сравнително кратка история и съществува едва от година, но според Коева интерсът към школата е изключително голям и ежедневно нараства. Тя посочи още, че забелязва у децата глад за знания относно същността на ЕС и начина му на функциониране.

Самите деца заявиха, че са доволни от наградата, но в изказванията си акцентираха повече на изживяното по време на дебата и на възможността да се срещнат лично с човек, който е пряко ангажиран в процесите течащи в Европейския съюз.

След журналистически въпрос Павел Христов отговори, че все още не е ясно кога децата ще пътуват за Брюксел и уточни, че този род посещения обикновено са тридневни.

Ирина Карпузанова

Вашият коментар