Агресията и насилието сред младите

Uncategorized
На 15.10.2010 децата от школа „Европейски мост” проведоха интересна дискусия на актуалната в днешно време тема „Агресията и насилието сред младите ” със своите нови приятели Павел Христов, Даниела Йорданова, Стефан Михайлов, Максим Ботев и Юлия Пенчева от младежката организация на ГЕРБ.

Участниците подходиха много сериозно към зададената тема и се впуснаха в разсъждения. Заедно обсъдиха основните фактори, които подтикват учениците към проява на насилие в училище и извън него. Предмет на разговора станаха системите за превенции срещу асоциалното и агресивно поведение на младежите; как да се справим със съученици и приятели, които получават изблици на агресия пред очите ни. Дадени бяха примери от собственото им ежедневие, което ги подтикна да помислят задълбочено върху разрешаването на този така наболял проблем сред младите хора на България.

Инна Николова

 

Нещо хубаво се случва всеки ден. Без да забелязваме, без да го мислим. Нещо надхвърля очакванията ни, нещо ни кара да се усмихваме.Когато обаче вложиш усилия, когато проявиш търпение и воля, когато си упорит – превръщаш това нещо в невероятно. Правиш го да блести.

С много труд и усилия, с много мечти, надежди и любов съградихме нашата малка общност, направихме нашия мост – мост на всички млади, мост към нови светове, мост на мечти, на желания, на страхотни мигове. „Европейски мост”.

И тази учебна година стартирахме с нещо ново и интересно. И този път надхвърлихме очакванията си, както и на всички останали. И това ни дава повод да продължим, дава ни стимул да сме още по-добри във всичко. И ще бъдем.

Говорейки за агресията на нашата първа среща с гости на „Европейски мост” май станахме агресивни ( в добрия смисъл на думата) и ще изненадаме много хора. Обещаваме. Поне това го можем.

Отговорихме на някои въпроси, поговорихме си искрено и истината е, че, ако не си добър, ако не си усмихнат, ако не обичаш – няма как да очакваш другите да го направят за теб. Агресията съществува, защото ти сам я предизвикваш. Ако затоплиш една чаша вода достатъчно – ще пиеш хубав чай. Ако я затоплиш повече, отколкото трябва – ще чакаш 10 мин, за да можеш да пиеш чай. Ако си добър – ще сполучиш, ако си агресивен – ще чакаш цял живот да постигнеш нещо добро… а дали ще?

Ти, приятелю, как мислиш? Как да преборим агресията в нас? Сподели!

Любомира Петева

Вашият коментар