Дебат на школа „Европейски мост“

Uncategorized

На 05.11.2010 школа „Европейски мост“ проведе дебат на тема „Бъдещето на Европейския съюз“, съвместно с младежката организация от Европейския информационен център на ЕНП и със специалното присъствие на евродепутата от Европейската Народна Партия д-р Андрей Ковачев.

Успяхме да обсъдим много теми, които ни вълнуват като например „Може ли Европа без ЕС“, „Нужно ли е да се въведе предмета европеистика в училищата“,“Кои са символите на ЕС“ и още много. Участниците бяха разделени на 12 отбора като на тези, които трябваше да са против ЕС им беше изключително трудно, тъй като противоречеше на техните проевропейски възгледи.

Както казва Веско, с Андрей Ковачев сме на една вълна. Всички приемаме популяризирането на ЕС и неговите институции като много важна част за бъдещето на нашата страна и приоритет на младото поколение. Д-р Андрей Ковачев ни показа другото лице на политиката – това да бъдеш рамо до рамо с обикновените хора, да обсъждаш проблемите на младото поколение и да им помогнеш да опознаят този иначе така далечен свят.

Най-хубавата част от срещата ни с Андрей Ковачев беше моментът, когато той, с помощта на всички присъстващи в залата, избра 5-ма от школата, които догодина ще посетят Европейския парламент в Брюксел и други важни институции, необходими за функционирането на Европейския съюз. Това са Веселин Русев, Инна Николова, Любомира Петева, Марина Атанасова и Петя Ангелова.

С гордост можем да кажем, че ние сме от хората, които имат отговорността да представят подобаващо България. Надяваме се, че ще бъде едно незабравимо преживяване и съвместната ни работа с д-р Андрей Ковачев няма да спре до тук !

Любомира и Веселин


Вашият коментар