Държавното първенство по спортна акробатика във Варна

Uncategorized

akrobatika14.jpg akrobatika13.jpg akrobatika8.jpg akrobatika12.jpg
 
На 30 май в зала „Простор“ на спортен комплекс“Спартак“, Общински детски комплекс бе домакин на Държавното първенство по спортна акробатика за извънучилищните звена.

akrobatika11.jpg akrobatika10.jpg akrobatika9.jpg
Двадесет и четири състезатели момчета и момичета от УСШ – гр.Плевен и ОДК – Варна, с амбиция и дух за победа, представиха своите съчетания на гимнастическия квадрат. Приятели на спорта и много родители подкрепиха с аплодисменти младите акробати.
С по-добро техническо изпълнение на задължителните елементи и високи оценки за артистичност, с разнообразен музикален съпровод и хореография на съчетанията, се откроиха младите спортни надежди на ОДК- Варна. Крайното класиране донесе заслужена отборна победа и първо място, както за момичетата, така и за момчетата на утвърдения ни спортен педагог Павлина Станкова.
В борбата за медалите варненските момичета не допуснаха „вмешателство“ комплектът: златен, сребърен и бронзов си разпределиха- Екатерина Александрова, Селин Наджиб и Ерика Илиева.
akrobatika7.jpg akrobatika6.jpg akrobatika5.jpg
При момчетата, Калоян Николов заслужено се окичи със златото, а Павел Петков му асистира със сребърен медал, бронзът бе за Антоан Чинх Ван от УСШ – Плевен.
akrobatika4.jpg akrobatika3.jpg akrobatika2.jpg
Много силно впечатление на специалистите и сериозна заявка за бъдещо спортно майсторство, направиха най- малките участници в първенството: Ферай Неджиб, Елис Еминова, Ивет-Стефани Иванова, Александър Дрозин и Ивайло Василев, Димитър Георгиев, Петър Петров и Аксел Юсеин.
akrobatika1.jpg akrobatika15.jpg

Вашият коментар