Архив

Скъпи деца,

За първи път, от 67 години назад, дворът на Общинския детски комплекс няма да се огласи  от детски глъч и камбаните няма да звънят. Но в кабинетите, стадионите и залите, на първи октомври, Ви очакват Вашите учители, за да Ви поведат из дебрите на науката, изкуството и спорта.

В храма, наречен ОДК, Вие ще срещнете съмишленици, ще създадете нови приятелства, ще усетите топлина и уют, и най-вече ще добиете нови знания, висока култура и широк светоглед за значимите неща в живота!

Уважаеми родители, благодарим Ви, че доверихте децата си на нашите необикновени учители,  учители-творци,  които ще изградят от децата Ви личности. Думите толерантност, духовност, мултикултурност, гражданин, ценности, родолюбие, национална гордост ще станат основни понятия и реалност в техния живот.

На младите хора, които за поредна година ще  бъдат част от голямото семейство на ОДК, пожелавам да продължават да развиват своя талант, да реализират мечтите си, със самочувствие и смелост да преодоляват всички трудности по пътя си. А знанията придобити при нас да им отварят широки хоризонти!

Скъпи колеги, продължавайте да работите с този дух и да утвърждавате името на институцията, като място на спасените деца на Варна!

 

Монка Николова,

Директор на ЦПЛР – ОДК, град Варна