Награждаване на лауреатите от ХVІІ НК „Любовта в нас“, Варна, 2014

Архив

На 22.02.2014 г. от 11:00 ч. в Пленарна зала на Община Варна се проведе тържественото награждаване на лауреатите от Седемнадесетия национален конкурс „Любовта в нас“, Варна 2014.

Конкурсът „Любовта в нас“ е включен в Националния календар на МОН за извънучилищни дейности и се организира и осъществява от Общински детски комплекс – Варна, под патронажа на Кмета на гр. Варна. За трета поредна година „Любовта в нас“ е достъпен и за българските деца по света, а от 2014 г. възможност за участие имат и млади автори от 19 до 30 годишна възраст, и българи, живеещи в чужбина. Интересът към конкурса е голям, защото той е единственият, в който отличените творби се публикуват освен в сайта на ОДК-Варна, във вестник „Литературно общество“, в литературния  алманах „Докосване до Касталия“ и варненските медии.

В настоящото издание участваха общо 493 участници от над 100 населени места в България и Испания.
Награждаването се превърна в празник  за  отличените. В присъствието на много гости, родители и участници в конкурса жури с Председател: Станислав Пенев, поет – член на Съюза на българските писатели, Людмил Станев – писател, сценарист, режисьор и журналист,  Десислава Неделчева – поетеса и литературен критик и  инж. Мая Валентинова Боянова – старши учител, педагог по „Информационни технологии“ връчи наградите на  нетърпеливите лауреати. Елена Кенарова – гл. експерт  „Общински образователни програми и интеграции“ връчи специалните награди в конкурса: Специалната награда на Кмета на град Варна г-н Иван Портних,  на Александра Маринова Маринова, десетокласничка от Първа езикова гимназия, Варна; Специалната награда за литературно творчество на Националния дворец на децата на Ива Трифонова Русенова, 10 г. ЛК “ Компас“, от Карнобат; Специалната награда на Сдружение“Литературно Общество-Варна“ на Александра Кьосева от ОУ „Йордан Йовков“ Варна и Клементина Стоянова от НГХНИ „Константин Преславски“, гр.Варна и Специалната награда за компютърна рисунка на Националния дворец на децата на Александра Димчева Димова от КШ „Вале“ гр. Хасково. Специални награди връчиха Езиков център „Логиста“ и Сдружение „Проект Старт“.

Талантливите деца от  школите  по изкуства ВА „Сребърни звънчета“, „Звездни струни“, школа по пиано „Алегра“,  школа „Балет“ и Татяна Календарова – водеща на празника от КТ“Палечко“ радваха  публиката  с невероятните си изпълнения.

В края на награждаването Долорес  Коева – пом. директор на ОДК представи на публиката деветгодишната малка, но голяма художничка от школа „Палитра“ Ясмина Янчева, която  направи своя дебют. Успоредно с изложбата на наградените компютърни рисунки от конкурса, Пред Пленарна зала беше подредена изложба и от рисунки  на любимите на Ясмина  анимационни герои. Ясмина получи много цветя и  лично благодари  на посетилите  изложбата й. Г-жа Коева й  връчи  плакет „Любовта в нас“ , като и пожела много творческо вдъхновение и да бъде вечно влюбена в изкуството.