Стефан Трифонов в „Славянска прегръдка”

Uncategorized

От 20 до 25 май 2013 г. се проведе VІІ Международен фестивал на поезията „Славянска прегръдка“, който се състоя паралелно в седем града в Североизточна България. Организатори на фестивала са Славянска литературна и артистична академия, Съюз на българските писатели, Синдикат на българските учители, Българо-руски обществен форум и Форум „Славянски култури”. В международния проект участваха поети, музиканти, хора на словото и духа, публицисти, представители на творчески съюзи, главни редактори на водещи литературни издания от 18 страни.

Стефан Трифонов от вокален ансамбъл „Сребърни звънчета” участва в откриването на фестивала на 20 май в концертна зала „Добрич” – гр. Добрич, където освен участниците във фестивала, интелектуалци и общественици присъства и президента Жельо Желев, а от президента Росен Плевнелиев и президента Георги Първанов бяха прочетени поздравителни адреси.

Стефчо стана любимец на поетите и бе топло аплодиран в концертната програма и на 21 май в Драматичен театър „Стоян Бъчваров” – Варна, и в концертната програма на 23 май в галерия „Римски път” – Варна, където след изпълнението му бе извикан на бис.

Снимки и текст: Ваня Трифонова