Студио „Балет“ се завърна с 20 отличия от „Plovdiv Open“

Архив Студио "Балет"

Студио „Балет“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, се завърна с общо 20 отличия от провелия се в първите три дни на м. април Международен танцов конкурс „Plovdiv Open“. Школата на Бистра Бъчварова бе удостоена с Гран При за оригинален стил. Балеринките на ОДК са завоювали също 6 – първи, 4 – втори и 2 – трети места в отдeлните категории и стилове, сочи официалната статистика. Тяхната ръководителка е удостоена с грамота за висок професионализъм.
В международното жури, оценило изпълненията, личаха имената на Мара Салваджио, Зорица Радловска, проф. д-р. Антон Андонов, Реми Тоин, Риолина Топалова и др.
Международният танцов конкурс „Plovdiv Open“ се организира от Българска федерация по спортни и танцови дисциплини, Сдружение за изкуства „Ера-3000“ и Община Пловдив. Състезанието бе квалификация за European Grand Dance Cup – Constanta, Romania на 11-12.06.2022 г. и World Grand Dance Cup – Рим, Италия на 28-29.10.2022 г.


„Конкуренцията беше голяма. В някои от категориите се борихме за отличия измежду 40 участници“, не скри радостта си от постигнатото Бъчварова. Ръководителктата на студио „Балет“ изрази благодарността си към журито и организаторите на конкурса, както и към всички свои деца. „Благодаря Ви, че заедно бяхме част от това вълшебство!“, сподели след завръщането си от Пловдив преподавателката от ОДК.