Продукции на кино школа „Братя Люмиер“ в селекцията на юбилейното издание на Pocket festival

Архив Кино школа "Братя Люмиер"

Две продукции, дело на възпитаниците на кино школа „Братя Люмиер“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, са селектирани за участие в юбилейното издание на Pocket Festival.

Филмът „Три самотни истории“, както и най-новият проект на младежите, осъществен по време на лятната им работа, ще могат да бъдат видяни на форума. Вторият късометражен филм е видео върху песента „Say You Are Mine” на варненската изпълнителка Даниела Белчева. Премиерата му ще бъде в рамките на фестивала, на 23 октомври от 16.30 ч. в ателие „Пластилин“.

„Say You Are Mine“ е композиция от последния албум на Белчева, озаглавен „Silver button“. В музиката се долавя джаз импровизация, която е с дъх на северни ветрове и морета. Клипът на младежите от „Братя Люмиер“ е артистичен коментар върху музикалното произведение, където другият е възможен остров, но и възможна илюзия. Младежите от школата за първи път правят и упражнения по контактна импровизация – те са включени като визуално есе по темата.

Фестивалът се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

Ева Павлова от кино школа „Братя Люмиер“ е автор пък на най-новото ревю в kinoto.bg, посветено на филма „Шекспир като улично куче“. Лентата бе отличена с 6 престижни награди на последното издание на фестивала „Златна роза“, сред която и тази на младежкото жури. Ревюто на Ева Павлова може да прочетете тук:

https://kinoto.bg/bg/articles/novini-i-sabitiya/-shekspir-kato-ulichno-kuche-sadbata-ima-drugi-planove?fbclid=IwAR1R8AisUj9SYRbPEMbAODcZEmtCymDBMaaxCYW3tNR3stJgwQovidOPdy0