Млади журналисти от вестник „НахОДКи“ с втори репортаж за БНТ2

Архив Вдъхновяващи срещи Вестник "Находки" Литературен клуб и младежки медиен център "Касталия"

Снимки: Емилиян ЯЛЪМОВ/ Архив ОДК

Втори репортаж за БНТ2 подготвиха млади журналисти от медиен клуб „Касталия“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, които списват вестник „НахОДКи“. Този път участие в работата взеха Стефани Ангелова, Даница Костова и Волен Савов.

Техен ръководител бе Светлана Ганчева, редактор на предаването „Знание. БГ“ на БНТ2 от морската столица. Репортажът бе посветен на 90 години от обособяването на Детски и средношколски отдел във Варненската библиотека и ще бъде излъчен по националната телевизия идния вторник. Той ще намери място и в програмата на националната конференция, посветена на проблемите на четенето сред младите хора – „Децата, училището, книгите и библиотеката 2020“, която ще се проведе в началото на октомври.

Първата продукция на младите репортери, носеща заглавието „Зад маската на театъра“, бе реализирана през юни т.г. Работата им с редакторката Светлана Ганчева е част от проект „Вдъхновяващи срещи“, който ОДК стартира преди повече от година. Репортажът бе излъчен в предаването „На фокус: Регионът“. Катерина Пламенова, Милица Иванова, Даница Костова и Волен Савов първо преминаха теоретична подготовка, след което се впуснаха в сериозното дело. Те интервюираха актьорите от трупата на ДТ „Стоян Бъчваров“ Гергана Арнаудова и Станислав Кондов и успяха да надникнат с обектив и микрофон зад кулисите на варненския театър.