Младите огнеборци на ОДК ще защитават честта на България на Световно първенство по пожароприложен спорт в Русия

Архив

Представителен отбор от юноши и девойки на България ще отпътува през м. септември за Саратов, Русия, където т.г. ще се проведе Световното първенство по пожароприложен спорт. „Отборът е съставен от възпитаници на школа „Огнеборец” при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна”, уточни главен инспектор Стоян Стоянов от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в морската столица. Младежите и девойките на ОДК заслужили своето участие в престижното международно събитие след отлично представяне на XLVII Републикански преглед по пожароприложен спорт, който се проведе на лекоатлетическия стадион в  Пловдив от 27 до 30 май. Там участие взеха над 400 състезатели от 27 области в страната – мъже, жени, юноши и девойки на възраст от 12 до 18 години и представителния отбор на ФПБЗН-МВР.

Най-добри резултати от представителния отбор на РДПБЗН – Варна и Спортен клуб по пожароприложен спорт – Варна постигнаха:

Елица Илиянова Димитрова в категория жени победителка в „Двубоя” с най-добри резултати в дисциплините „Изкачване с щурмова стълба“ и „100-метрова пътека с препятствия“ в категория жени

В дисциплината „100-метрова пътека с препятствия“:

В категория:

  • девойки младша възрастова група (до 14 г.) първо място извоюва Виктория Димитрова Кръстева;
  • юноши младша възрастова група (до 14 г.) първото място зае Добромир Валентинов Добрев
  • юноши средна възрастова група (15-16 г.) Кирил Дамянов Николаев постигна трети резултат.

В дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“ в категорията девойки младша възрастова група (до 14 г.) първо място извоюва Кристалиана Димитрова Димитрова.

В категория мъже варненските пожарникари извоюваха трето място в дисциплината „100-метрова пътека с препятствия”.