Възпитаници на ОДК взеха участие в Празник на хляба

Архив

Празник на хляба бе събитието, с което завърши  проект „Опечи си работата – предприемачески умения за млади хора с интелектуални затруднения в интегрирана среда” на Сдружение за подкрепа на лица с умствени затрудения във Варна. Дневен център „Ривиера” бе домакин на интернационална изложба и конкурс, на който бяха показани традиционни хлебни изделия от България, Русия, Украйна, Италия, Франция и др.

Възпитаници на школите „Европейски мост” и Детски фолклорен ансамбъл „Българче” при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна се включиха в проявата. Погачата на „Европейски мост” им донесе награда, а фолклорните ни танцьори станаха част от богатата музикална програма.

„Участието на школите е в пряка връзка с политиката на ОДК за работа с неправителствени организации по въпросите за подкрепа на деца и младежи със специални образователни потребности”, заяви г-жа Монка Николова, директор на Общински детски комплекс. С нея в Дневен център „Ривиера” бяха също Долорес Коева и Ирена Станева, ръководители на школите „Европейски мост” и „Българче“.

Проектът „Опечи си работата – предприемачески умения за млади хора с интелектуални затруднения в интегрирана среда” се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, програма „Младежки проекти 2018“. Ръководител на проекта е г-жа Мария Чанкова.

Албум със снимки от събитието може да видите ТУК.