Открихме официално изложбата „Дух и форма“

Uncategorized

Снимки: Емилиян Ялъмов

Изложбата на преподавателите и непедагогически специалисти от ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, „Дух и форма“, подредена във фоайето на Фестивален и конгресен център, бе открита официално вчера. Ценители на изкуството, приятели на ОДК, възпитаници на школите,  колеги, уважиха арт събитието, събрало в експозицията си фотография, изящно и приложно изкуство. Във ФКЦ са показани общо 40 творби, представящи творческите възгледи и усещания на авторите. Изложбата бе открита от г-жа Монка Николова, директор на ОДК – Варна, която в словото си изрази своето възхищение към работата на всеки един от участниците. Малко по-късно тя връчи на авторите и грамоти за отлично представяне. За подкрепата, която оказа при реализацията на първата изложба „Дух и форма“, признание имаше и за самата г-жа Николова. Благодарствената си грамота тя получи от кураторите на изложбата Илиана Бораджиева и Велина Господинова.

Част от творбите в изложбата „Дух и форма“ са предоставени с благотворителна цел, като средствата от продажбата им ще бъдат дарени за нуждите  на Общински детски комплекс – Варна, и дейностите, които институцията развива в подкрепа на даровитите деца на морската ни столица, стана ясно по време на събитието.

Изложбата може да бъде видяна до 19.04.2022 г.

В „Дух и форма“ със свои произведения се представят: Антоанета Сърбова, Велина Господинова, Димитър Ялнъзов, Елица Матеева, Елвира Георгиева, Емилиян Ялъмов, Илиана Бораджиева, Илка Колева, Йорданка Аргирова, Маргарита Гигова, Мария Борисова и Татяна Костова.