,,Звездни струни“ на Пролетния концерт на Биг Бенда на БНР

Uncategorized

zv-struni7.jpg zv-struni3.jpg zv-struni1.jpg
Младата вокална група ,,Звездни струни“ при ОДК-Варна с ръководител Теодора Сотирова беше сред специалните гости-участници в Пролетния концерт на Биг Бенда на БНР с диригент Маестро Янко Миладинов.Събитието се проведе на 23април 2009 год.в Първо студио на БНР. ВГ,,Звездни струни“ в състав: Георги Кючуков, Славина Калканджиева, Десислава Дамянова, Георги Христов, Расим Мезрек и Антония Панчукова, реализира своята награда-участие в концерт и запис с Биг Бенда, която получи на КДЮТ ,,С песен и обич творим добро“-Пловдив 2008 год.Taм талантливите певци се окичиха с Първа награда, Награда на детското жури, Награда за най-добър вокален педагог за Теодора Сотирова и Първа награда в конкурса за индивидуални изпълнители за Славина Калканджиева. 
Диригентът на Пловдивския Биг Бенд -Николай Гешев,който беше член на Журито заедно с доц.Стефка Оникян и Мая Райкова-продуцент в БНР,написа специално аранжимент на песента ,,Горещо кафе“, с която се представиха ,,Звездни струни“. Други специални гости бяха известни наши поп-изпьлнители като Панайот Панайотов, Милена Славова, Ясен Зердев, Валентин Асенов и Детски хор ,,Пим-Пам“, както и наградени нови гласове от конкурси и фестивали. За финал на концерта всички участници изпьлниха заедно песента ,,Великден и пролет“ на композитора Борис Карадимчев.
Певците от „Звездни струни“ оцениха участието си в концерта като едно от най-хубавите си преживявания.Заедно с ръководителката си Теодора Сотирова,те осъществиха чудесни срещи и запознанства и получиха заслужени похвали и пожелания за нови успехи и участия.

zv-struni6.jpg zv-struni4.jpg zv-struni5.jpg
За едно от солистките на групата-Славина Калканджиева, това беше второ участие на концерт в БНР. На 29 октомври 2008 год., Славина реализира своята награда от НКМИПП „Морско конче“ Варна в концерт „Новите гласове в бълг. джаз, поп и рок музика“ заедно с други млади изпълнители на специални гости ВГ „Трикс“, Ани Лозанова, Георги Мархолев и др. Там тя изпълни своята любима песен „Влюбеният джаз“.
За ВГ „Звездни струни“ и тяхната ръководителка Теодора Сотирова, които през октомври 2008 год. отпразнуваха своята 2-годишнина, участието и записът в БНР бяха достойна награда за изключително успешната 2008 год. Групата, както и Славина са заслужили 5 първи награди, Награда на детското жури, Грaнд При, Награда на кмета на град Варна, Награда на БНР, Награда за най-добър вокален педагог за Теодора Сотирова.
За сезон 2009 год. солистката на ВГ „Звездни струни“ Славина Калканджиева има вече 4 участия – в Годишни музикални награди „Сезони“ 2009 год. – 2-ра награда (сред 45 участника от 14-19 год.), Пети НКМИПП „Звездици за Лора“ Свищов 2009 год. – 1-ва награда, Седми НКМИПП „Магията на песента“ Търговище 2009 год. – 2-ра награда и Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ Добрич 2009 год. -3-та награда.
Солистът Георги Кючуков участва в ММФ „Море и спомени“, където беше награден за високи художествени постижения.
ВГ „Звездни струни“ и солистите се подготвят за участия в предстоящи конкурси и фестивали през 2009 год. – „Медни гласчета“ Кубрат, „Нова музика“ Горна Оряховица и др. и се надяват за нови творчески успехи.

Вашият коментар