Тържествено отбелязване на 10 годишнината от създаването на школа ”Православни християнски ценности и традиции” при ОДК – Варна

Uncategorized

На 19.11.2015 г. в навечерието на големия християнки празник Въведение Богородично се отбеляза 10 годишнината от създаването школа ”Православни християнски ценности и традиции” при Общински детски комплекс-Варна.

Програмата по отбелязване на годишнината започна с Практически семинар на тема: „Възможности и реализация на обучението по християнство в българското училище”, който се проведе в Духовно- просветен център ”Св. Архангел Михаил”.

Гости на събитието бяха представители на Варненска и Великопреславска митрополия, Община Варна, РИО – Варна, директори и учители от варненски училища, учители по религия, свещеници и родители. Гост -лектор беше доц. др. Магдалена Легкостуб от Богословския факултет на Великотърновския университет. Поздрав към гостите на събитието бяха изпълненията на децата от Детски хор „Добри Христов” към ОДК и КТ „Палечко” още в началото на семинара.

По-късно на официалния коктейл по случай годишнината в Община Варна своя музикален поздрав поднесоха и децата от школа „Алегра” към ОДК – Варна.

Бяха получени много поздравителни адреси от различни институции и варненски училища, както и много цветя. Разбира се празникът не мина без тържествено разрязване на торта с пожелание за още и по–големи успехи на школата.

снимки: Надежда Шипкова