Представянето на алманаха „Докосване до Касталия“ – видео

Uncategorized

На 18 април 2015 г. от 14.00 ч. в Концертната зала на Радио Варна, Литературен клуб „Касталия” при Общински детски комплекс – Варна представи пред варненската общественост алманаха „Докосване до Касталия”. Той е шести по ред със същото заглавие.

В него са събрани литературните творби на деца и млади хора, които творят в Литературния клуб и са лауреати на многобройни международни и национални литературни конкурси. В настоящото издание са представени творби на 64 млади автори на възраст от 8 до 28 години. Някои от тях са успешно реализирани млади хора. Повече от участниците от няколко години развиват писателския си талант, а най-малките едва от няколко месеца отпиват първите си глътки от Касталия – изворът на вдъхновението, дал името си на клуба. Той се ръководи от Магдалена Маркова, която го основава през 1995 г. През годините клубът издава 5 алманаха, 6 самостоятелни стихосбирки, сборник с разкази, роман и вестник „МОСТ”.

В представянето на алманаха участват деца от художествените състави на ОДК-Варна, които със своите изпълнения  поздравиха приятелите си от литературния клуб. Участваха  Школа „Балет“, ДВА „Сребърни звънчета“ и ДЮТ „Златното ключе“.

Изданието се финансира изцяло от дарения от родителите на децата, записани в литературния клуб и дългогодишни почитатели на „Касталия”.

Снимки от събитието са публикувани тук