Медиите за „Любовта в нас“ 2012

Архив
http://lira.bg/?p=17205 

Награждават лауреатите от конкурса „Любовта в нас“

14.02.2012 | България | 0 Коментари

На 18 февруари, събота, от 11ч в пленарната зала на Община Варна ще се проведе тържественото награждаване на лауреатите от Петнадесетия национален конкурс „Любовта в нас“, Варна 2012, съобщи news.varna24.bg

 

832 литературни творби, от които в проза 347 и 485 стихотворения и 417 компютърни рисунки на общо 958 участници от над 100 населени места в България, Испания и Украйна се състезаваха според критериите: форма на творбата; съдържание; съответствие с поставената тема; евристичност; висока художествена стойност.

 

Конкурсът „Любовта в нас“ се организира и осъществява от Общински детски комплекс – Варна за петнадесети път. Той е включен в Националния календар на МОМН за извънучилищна дейност. За първи път Конкурсът е достъпен за българските деца по света. Интересът към него е голям, защото той е единственият, в който отличените творби се публикуват освен на сайта на ОДК-Варна, във вестник „Литературно общество“, в литературен алманах „Докосване до Касталия“ и варненските медии.

 

Ще бъдат връчени 45 награди – авторски плакети и дипломи на лауреатите Ето част от наградените:

– Кристина Кулинска, 16-годишна, от Украйна, за есето „За любов“ – специална награда от кмета на Варна

– Соня Ангелова, 18-годишна от гр. Созопол, за есето „Любовта в нас“ – специална награда на Националния дворец на децата

– Димана Петровска, 14-годишна, от Варна, за разказа „Съученичката – специална награда на сдружение „Литературно Общество-Варна

– Марина Русева, 18-годишна от гр. Трявна – специална награда за компютърна рисунка на Националния дворец на децата

http://news.varna24.bg/328931.html 

 

©

На 18 февруари от 11:00ч. в Пленарна зала на Община Варна ще се проведе тържественото награждаване на лауреатите от Петнадесетия национален конкурс „Любовта в нас“, Варна 2012.832 литературни творби, от които в проза 347 и 485 стихотворения и 417 компютърни рисунки на общо 958 участници от над 100 населени места в България, Испания и Украйна се състезаваха според критериите: форма на творбата; съдържание; съответствие с поставената тема; евристичност; висока художествена стойност.
Конкурсът „Любовта в нас“ се организира и осъществява от Общински детски комплекс – Варна за петнадесети път. Той е включен в Националния календар на МОМН за извънучилищна дейност. За първи път Конкурсът е достъпен за българските деца по света. Интересът към него е голям, защото той е единственият, в който отличените творби се публикуват освен на сайта на ОДК-Варна, във вестник „Литературно общество“, в литературен алманах „Докосване до Касталия“ и варненските медии.

Седемчленно жури разгледа и оцени постъпилите творби в петнадесетото издание на Конкурса. В раздел „Литературно творчество“ комисия в състав: Председател: Станислав Пенев, поет – член на Съюза на българските писатели, председател на Сдружение „Литературно Общество“ – Варна, главен редактор на вестник „Литературно общество“, член на Славянска литературна и артистична академия – България, член на Президиума на Съюз на писателите на ХХІ век (международен съюз), член на Творчески Клуб „Московский Парнас“ – Москва, Русия, първият почетен член за всички времена на ЛитКлуб към Московски държавен университет „М. Ломоносов“, носител на национални и международни литературни награди и членове: Сия Папазова- драматург, член на Сдружение „Литературно Общество“- Варна, заместник главен редактор на вестник, носител на литературни награди и Награда „Варна“, Долорес Коева – литератор, педагог, помощник директор на ОДК – Варна и Милена Костадинова – поетеса, лауреат на национални литературни конкурси, носител на званието „Дарование 2004“ по програмата „Изкуството, което лекува“, издател и президент на Езиков център „Логиста“. Жури в състав Председател: Кристина Аргирова, художник, и членове: Мая Боянова – педагог ИТ, Магдалена Тодорова – педагог ИТ оцени творбите в раздел „Компютърна рисунка“.

В събота – 18 февруари, в зала Пленарна на Община Варна от 11:00ч. на тържествен концерт с участието на талантливите деца от школите по изкуства в ОДК- Варна ще бъдат връчени 45 награди – авторски плакети и дипломи на лауреатите в Конкурса. Ще бъдат връчени и Специалната награда на Кмета на град Варна г-н Кирил Йорданов, която е присъдена на Кристина Валерова Кулинска, 16-годишна, от Украйна, за есето „За любов“; Специалната награда на Националния дворец на децата на Соня Ангелова Ангелова, 18-годишна от гр. Созопол, за есето „Любовта в нас“; Специалната награда на Сдружение“Литературно Общество-Варна“ на Димана Александрова Петровска, 14-годишна, от гр. Варна, за разказа „Съученичката“ и Специалната награда за компютърна рисунка на Националния дворец на децата, присъдена на Марина Русева, 18-годишна от гр. Трявна.