Малките звездички на ОДК – Варна грейнаха в програмата по откриването на Световното първенство по пожароприложен спорт

Архив

Талантливите деца, възпитаници на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, бяха в основата на богатата музикално-артистична програма, с която вчера официално бе открито Световното първенство по пожароприложен спорт във Варна.

На сцената пред Фестивален и конгресен център се изявиха малчугани от Детски фолклорен ансамбъл и хор „Българче“, Детски вокален ансамбъл „Сребърни звънчета“ и школа „Балет“.

Мажоретките от „Вива денс“ преминаха в празнично шествие по улиците на морската ни столица, което поведе Духовата музика на Военноморските сили на Р. България. Симпатичен гларус-пожарникар е талисман на международното събитие.

В ролята на Пожаретко, на анонсиращата пресконференция, влезе Елица Матеева, ръководител на школа „Братя Люмиер“, а по време на шествието одеждите на Пожаретко сложи Слава Тобак, ръководител на балет „Вива Денс“.

Тържествената церемония по откриването уважиха главен комисар Николай Николов, областният управител на Варна Стоян Пасев, заместник командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев и др.  На сцената се появи и Екатерина Чандъкова от Русия, която е последната световна шампионка от първенството.