Изключително успешно представяне на „Школа балет” в DanceStar Австрия

Uncategorized

Изключително успешно представяне на „Школа балет” на европейската  танцова  квалификация DanceStar Австрия от 03 до 07 април в Zell am see

В оспорвана надпревара с над 1200 участници от най-добрите балетни школи на Австрия и Германия , балеринките от школа „Балет” с ръководител Татяна Костова  представиха достойно Варна и България, като завоюваха 8 купи в стиловете класически, характерни и модерни танци, както и пет квоти, които им дават право да се явят на финалите на световния шампионат DanceStar Masters – Хърватска,  през месец май.

Спечелените купи са :

Първо  и трето място в раздел класически танци-категория Mini;

Първо  място в раздел характерни танци-категория Mini;

Първо  място в раздел модерни танци в категория Children;

Трето  място в раздел продукция в категория Children;

Успешно представяне и на двете явили се на конкурса солистки,  въпреки  че се състезаваха с много по-големи от тях съпернички:

Второ  място за Теодора Гълъбова в раздел „класически танци“ в категория Children-от 8,5 до 12,5 г. Теодора бе най-малката участничка в групата- само 8 годишна, но е включена в тази възрастова група, тъй като по време на световния шампионат след  два месеца ще бъде вече на 8,5 години.

Две трети места за 13 годишната  Велина Ивайлова в раздели класически и характерни танци в категория Junior -от 12,5 до 16,5 години.

Организираните от европейската танцова организация ESDU конкурси са на изключително високо ниво. Участниците бяха оценявани от осем членно професионално жури от САЩ, Англия, Германия, Австрия, Хърватска, Италия.

Поздравления  за успехите  на школата! Честити награди г-жо Костова!