Журито на Варненски карнавал удостои с първа награда ОДК

Архив

Екипът на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна спечели първа награда на провелия се в събота Варненски карнавал. Филмовите и приказни герои, в които се бяха преобразили децата и техните ръководители на школи, впечатлиха компетентното жури. Наградата за ОДК бе за цялостното представяне на колектива.

Над 100 заявки с повече от 1500 души бяха подадени за участие в конкурсната програма на Варненски карнавал 2019, съобщиха по-рано вчера организаторите от дирекция „Култура и духовно развитие” и дирекция „Образование и младежки дейности” към Община Варна.

Представителният духов оркестър на Военноморските сили на Република България по традиция даде начало на карнавала в 11.30 ч. Този път сцената бе вдигната на площад „Антон Новак“ до Фестивалния и конгресен център. От 12 ч. започна и конкурсната програма – с представяне на маски и костюми от съставите и от индивидуалните изпълнители.

В 14 ч.  бе представянето на гостуващите кукерски и сурвакарски  групи от страната и чужбина. Два часа по-късно пък започна празничен концерт, в който участие взеха Стенли и новата му група, Теди Генев, Блаже Богев от Северна Македония и фолклорен ансамбъл „Варна”. Събитието бе съпътствано от изложба-базар на майстори-занаятчии.

Албум със снимки може да разгледате ТУК.