„Европейски мост” стигна до Малта

Uncategorized

в. Черно море

http://more.info.bg/article.asp?articleID=881343&topicID=178&issueID=3390

Татина Младенова

 

В школата „Европейски мост” при ОДК – Варна, всеки месец се организират срещи, които докосват децата до културата и образователната система на страните членки на ЕС. Досега учениците са „преминали” през 15 страни.

В края на изминалата седмица учениците пропътуваха чрез разкази, специалитети, снимки до Малта. Артсалонът на Радио Варна се оказа тесен за гостите, децата, родителите.

След химна на ЕС и този на Малта започна празникът. Участниците се зарадваха на специалния поздравителен адрес от народната представителка Даниела Петрова, която високо оценява хубавите идеи, които имат ръководителката на школата Долорес Коева и нейните възпитаници.

Представяне на символите, забележителностите и виртуален поглед над тази страна бяха подготвили Николета и Даринела. А след това богата музикална програма превърна и този ден в истински празник. Пяха,танцуваха и свириха деца от школите на ОДК „Сребърни звънчета”, „Балет” и „Алегра”. Преди да дегустират вкусните малтийски деликатеси, младите европейци избраха следващата спирка през март да бъде Ирландия. В школата участват над 60 деца от варненските училища. Вече три години те се събират в кабинета по гражданско образование два пъти седмично, за да учат и разговарят за Европейския съюз, неговата роля, организация и за мястото на варненските деца в Европа и света.