Възпитаници на школа „Огнеборец“ записаха сериозни успехи на международен турнир по пожароприложен спорт

Архив Школа по пожароприложен спорт "Огнеборец"

Кирил Николаев, възпитаник на школата по пожароприложен спорт „Огнеборец“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, се класира втори в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“ на завършилия във Варна VIII международен турнир за купа „Одесос“. Друг сериозен успех постигна Добромир Добрев, също възпитаник на ОДК. Той успя да се класира за полуфиналите в дисциплината „100 метрова пътека с препятствия“. Добрев е вторият българин сред силната международна конкуренция, намерил място сред най-добрите състезатели, отбелязват домакините.

Отличие имаше и за Алексей Бердник  (на снимката горе), който само преди броени дни пое отбора на ЦПЛР. Бердник бе отличен за състезател с най-богат опит. Той е майстор на спорта и многократен шампион по пожароприложен спорт на Украйна, сребърен медалист от Световното първенство в Техеран, Иран през 2006 г., както и шампион от различни международни състезания.

Осмият международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа „Одесос” се проведе на стадион „Локомотив“ в морската столица. На официалното откриване и церемонията по награждаване в парк-музей „Владислав Варненчик“ присъства и г-жа Монка Николова, директор на ОДК – Варна. Тази година участие в турнира взеха клубни отбори от Полша, Румъния, Хърватия, Сърбия, Молдова, Чехия, Словакия, Украйна и България.

Организатори на спортната проява са Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна съвместно с Община Варна и с подкрепата на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР. За да сложи финална точка на проявата, със свои изпълнения на български фолклорни песни, се включи и Диляна Михалева, ръководител на НХ „Българче“ при ОДК.