Връчиха наградите на XIII Национален конкурс “Морето, морето, морето…“, Варна 2018

Архив

На сцената на Младежки дом във Варна се проведе официалната церемония по награждаване на участниците в XIII Национален конкурс „Морето, морето, морето…“. През тази година участие в конкурса взеха 354 деца, младежи и девойки от 65 населени места в страната. Те се представиха с 426 творби на морска тематика, които бяха подадени в двата раздела – литературно творчество и визуални компютърни изкуства.


Организатори на НК „Морето, морето, морето..“ са Министерството на образованието и науката, Община Варна, ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна и Сдружение литературно общество – Варна. Отличените в различните възрастови групи получиха поощрения, грамоти, статуетки и плакети.
Наградата на кмета на Варна, което бе и най-високото отличие, отиде при Деница Русева от Литературен клуб „Касталия“ при ОДК, гр. Варна. Деница е ученичка в Първа езикова гимназия. Специалната награда на „Сдружение литературно общество“ бе за Любомира Димитрова от Свищов. Тя учи в СУ „Никола Катранов“. Тази година журито присъди Специалната награда на Националния дворец на децата на Божидара Бойчева от с. Копривен. Благоевградска област.
Трима учители-наставници в раздел „Литературно творчество“ бяха подготвили по четирима наградени участници. Затова журито бе взело решение, че те също заслужават призове. Наградите бяха за Рени Стоичкова, учител от Частно средно училище „ЕСПА“ в София, Диана Николчева, ръководител на Литературен клуб „Ботевци“ във Враца и Магдалена Маркова, ръководител на Литературен клуб „Касталия“ при ОДК във Варна. Наградите бяха връчени от г-жа Монка Николова, директор на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна, която поздрави гостите на церемонията и членовете на двете журита с председатели Станислав Пенев и Мая Боянова. 


Призовете в разделите „Компютърна рисунка“ и „Компютърна презентация“ връчи инж. Григория Иванова. Първите награди там бяха за ученици от Русе, Полски Тръмбеш и Пловдив. Специалната награда на Националния дворец на децата отиде при Лора Георгиева, ученичка в ОУ „Отец Паисий“ в Русе.
Гостите на церемонията бяха поздравени също и от таланти от школите на ОДК, гр. Варна, които се представиха с класически, модерен балет и вокални изпълнения на сцената на Младежки дом.

Албум със снимки от събитието може да разгледате ТУК.