Награждаването на лауреатите в XVIII НК „Любовта в нас“, Варна 2015

Uncategorized

На 14 февруари от 11:00 часа в зала „Пленарна” на Община Варна се проведе награждаването на лауреатите от осемнайсетото издание на Националния конкурс за литературно творчество и визуални компютърни изкуства „Любовта в нас”, Варна 2015 г. Конкурсът се провежда под патронажа на кмета Иван Портних и е включен в Националния календар на МОН за извънкласни и извънучилищни дейности. Организира се ежегодно от Общински детски комплекс – Варна, със съдействието на сдружение „Литературно общество – Варна”.

В раздел „Литературно творчество”, журито с председател Станислав Пенев, поет и член на Съюза на българските писатели във Варна, прегледа и оцени 387 творби на 256 участници от 51 населени места, разпределени в четири възрастови групи, в два раздела – „Поезия” и „Проза”.

В раздел „Компютърни визуални изкуства”, жури с председател инж. Мая Боянова, учител „Информационни технологии” разгледа постъпилите 140 компютърни рисунки на 114 участници от 20 населени места и 15 мултимедийни презентации на 15 участници от 10 населени места в България.


Гости на събитието бяха членовете на журито,  Светлана Игнатова – главен експерт в Дирекция „ОМДС“ при Община Варна, директорът на ОДК-Варна -Монка Николова, гости от сдружение „Литературно общество – Варна”, родители на наградените и техните учители.


Лауреатите от националния конкурс „Любовта в нас” получиха  авторски плакети, дипломи и поощрителни награди.
Специалната награда на кмета на Варна беше връчена на Невена Цанева от МГ „Д-р Петър Берон” – Варна за цялостно представяне.
Специалните награди на Националния дворец на децата получиха Петра Матеева от ОУ ”П. Р. Славейков” – Варна – за компютърна рисунка и Иванела Арабаджиева от СОУ „Цанко Церковски” – гр. Полски Тръмбеш за литературна творба.


Наградата на „Сдружение литературно общество – Варна” беше връчена на Йоана Димитрова от ПГСУАУ „Атанас Буров” – Силистра.
Две награди получиха учителите–наставници – Виолета Терзииванова – ръководител на ЛА „Компас” в ОУ „Христо Смирненски”, гр. Радомир и за раздел „компютърни визуални изкуства” – Станимира Савова, учител в ОУ „П.Р. Славейков” – Варна.
Награждаването се превърна  в тържествен концерт, брагодарение на  с участието на талантливите деца от школите по изкуства в ОДК–Варна – Школа по пиано „Алегра“, школа „Балет“, вокални ансамбли „Звездни струни“ и „Сребърни звънчета“ и ДЮТ „Златното ключе“.

Честити награди! До нови срещи в деветнайстото издание на конкурса,  влюбени в живота млади поети, писатели и художници!

Видео от конкурса