8-ми март в Президентството и Народното събрание

Uncategorized
http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=560122

http://news.varna24.bg/335962.html

В Президентството, 8 март 2012г.Вицепрезидентът на България г-жа Маргарита Попова обеща да връчи във Варна наградите на най-изявените деца от Общинския детски комплекс на 11 май – Деня ня светите братя Кирил и Методий.Това се случи по време на поздравителна програма за жените от президентството, по случай Международния ден на жената-8-ми март в София, която изнесоха   17 деца от  ВА „Сребърни звънчета”, с ръководител Ангелина Милева, студио „Балет-Бистра Бъчварова”, школа „Балет”, с ръководител Татяна Костова, школа по пиано „Алегра”, с ръководител Кети Арабова, КТ „Палечко”, с ръководител Маргарита Шишкова.

Децата получиха лично от вицепрезидента г-жа Маргарита Попова  подаръци, надписани  с имената им. А децата върнаха жеста със специално изработени картички с поздравителен текст за празника и диск, който отразява дейността на ОДК.

Маргарита Попова беше впечатлена от изпълненията на децата и с удоволствие прие поканата да присъства на тържествената церемония по връчването на наградите на най-талантливите ученици от ОДК, които са учредени със статута „Награда на ОДК-Варна”.Тази награда е учредена за първа година с решение на Педагогическия съвет на ОДК и е предвидено тя да се връчва всяка година в Деня на Св.Св. Кирил и Методий -11 май.

В Народното събрание

Със същата програма съставите участваха и в Народното събрание. В присъствието на председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева и народните  представители, децата достойно представиха Варна и получиха бурните аплодисменти на присъстващите. Госпожа Цецка Цачева благодари на народния представител от Варна г-жа Даниела Петрова, за предложението, което е направила и реализирала, именно децата от Варна да бъдат в този ден при тях.

Цялата група-деца, ръководители и родители имаха възможност да наблюдават на живо парламентарното заседание, макар темата „бонуси на висши служители” да не беше най-подходяща за децата.

ОДК изказва и своята благодарност на г-н Слави Михайлов- председател на Националното сдружението на сираците в България, който осигури спонсори – „Самекс” ЕООД – KFC и „Юнион Ивкони”, които поеха разноските на децата за пътуването и настаняването в София.

Г-жа Николова и ръководителите на школите получиха поздравления от  народните представители за изненадващия  осмомартенски поздрав и прекрасните изпълнения на децата.

В Резиденция Бояна

И след  това изненадите  продължиха… На празнична вечеря   г-жа Николова и Слави Михайлов поднесоха поздравления и цветя  с благодарност за всеотдайността на майките и  ръководителите на школите в Резиденция Бояна. А децата  ни  изненадаха  с музикални поздрави, в които участвахме всички.

На 9 март, връщайки се от София   към нас се присъединиха Народен хор и Фолклорен ансамбъл „Българче“ и се  представихме с  концертна програма  в Благотворителния бал за набиране на средства за абитуриентите на СУПЦ „А.д-р Железкова“ в Гранд хотел Варна.