21 ноември – Ден на Християнското семейство

Uncategorized

Деца от школа „Православни християнски ценности и традиции“ с ръководител Стойка Димова, мажоретките от балет „Рондо“ при ОДК-Варна, учители и  родители  участваха в литийното шествие, предвождано от копията на чудотворните икони “Всецарица” от манастира “Ватопед” на Света гора и Молдовската чудотворна икона на св. великомъченик Георги от Зографския манастир.

С много прояви във  Варна беше  отбелязан Денят на християнското семейство.

Общински детски комплекс – Варна по традиция участва в Националната инициатива „Погледни към детето“, която през 2014 е  под патронажа на д-р Даниела Петрова. Инициативата е на Националното сдружение на сираците в България.

 

На форумът в Спортно училище „Г. Бенковски“ беше връчен Почетен приз на г-жа Монка Николова за нейния принос  в провеждането  на Националната инициатива „Погледни към детето“.  Снимки от събитието са публикувани тук. Децата от ВА „Сребърни звънчета“, ВА „Звездни струни“ и  школа „Балет“  участваха в  два концерта – в Спортно училище и в зала „Пленарна“ на Община Варна,  заедно с група „Фанданго“, Say P, Анастасия Вутова.

 

В навечерието   на  празника   петте школи  „Православни християнски ценности и традиции“ отбелязаха  Деня  на християнското семейство  във  варненските  училища.

 

Снимки от занятие на школата в ОУ „Д. Чинтулов“, с ръководител Юлия Христова.

*статията е в разработка