2013 г. – юбилейна за ОДК – Варна

Uncategorized

http://news.varna24.bg/398098.html

На 29.11.2012 г. от 18:00 ч. в Концертната зала на Младежкия дом, ще се проведе среща за Учредяване на Комитет за тържественото отбелязване на шестдесетгодишния юбилей на организираната извънучилищна дейност във Варна под патронажа на кмета на Варна – Кирил Йорданов.
Общински детски комплекс-Варна като приемник и последовател на делото на основателите на организираната работа с деца във Варна, кани общественици и деятели, посветили живота и труда си на създаването на формации и състави за извънучилищна работа с деца и млади хора.

Всички събития в ОДК – Варна през 2013 година ще бъдат подчинени на 60- годишния юбилей на извънучилищната дейност за деца. Годишнини от създаването си ще отбележат:

60 г. – Детски хор „Добри Христов“;
50 г.- Вокален ансамбъл „Сребърни звънчета“;
40 г. – Детско-юношески театър „Златното ключе“;
20 г.- Варненска детско-юношеска опера;
20 г.- Народен хор „Българче“;
20 г.- Куклен театър „Палечко“.

Обществения комитет ще работи през цялата 2013 година и ще събере архивни материали от създаването и дейността на различните школи и формации, ще подготви юбилеен албум и изложба със снимков материал и експонати от дейността през годините.

На 1 юни – Деня на детето, във Варна ще се съберат пръснатите по целия свят стари възпитаници на ОДК и заедно с децата, които се обучават днес в школите на Комплекса, ще представят грандиозен концерт-спектакъл на варненската публика.