Школата по гражданско образование на ОДК отпразнува онлайн „Деня на Европа“

Архив Школа по гражданско образование "Детски и младежки парламент - Европейски мост"

Снимка: Архив школа „ДМП – Европейски мост“

На 9 май школа по гражданско образование „Детски младежки парламент –  Европейски мост“ , към ЦПЛР-ОДК, Варна, отпразнува „Деня на Европа“ в положение на световна пандемия. Събитието се проведе онлайн, а специални гости бяха евродепутатът Андрей Ковачев, госпожа Монка Николова – директор на Общински детски комплекс – Варна, както и бивши членове на школата, намиращи се в различни части на континента. Водещ на събитието беше Даниел Луканов, който за пореден път доказа уменията си и в тази насока.

Господин Ковачев запозна присъстващите с възможностите на ЕС, за работата на Европейския парламент и значението на Европейския съюз за една обединена Европа. Топли поздрави отправи и госпожа Монка Николова към всички, отчете и добрата дистанционна работа на школите в ОДК.

Приятна изненада бяха и поздравите на Инна от  Париж,  на София от Мюнхен, на Славена от Виена, на Люба от София. Златина, която е студентка „Европеистика“ в СУ, представи интересна презентация, свързана с възникване, развитие и значение на ЕС.

А  младите европейци  показаха своите умения в област литература и музика. Кати прочете есето, написано за ЕС, а Калоян поздрави всички с една чудесна песен.

Изненада към всички беше  клипчето, подготвено от учениците и обработено от Стелиан. Всеки  изказа своите  послания на чужд език, който най- добре владее.

Андрей Ковачев беше впечтален от подготовката на събитието и сериозността на младежите. Съвместната работа на школата и депутата продължава – съвсем скоро той отново ще се присъедини по време на онлайн часовете , за да проведем дискусия на желана от нас тема.

Катерина Добрева и Яница Михалева