Ясни са имената на отличените деца и ученици от Националния конкурс „Морето, морето, морето…” 2020

Uncategorized Архив Конкурс "Морето, морето, морето"

             Ясни са отличените деца и ученици от Националния конкурс за литературно творчество и компютърна рисунка „Морето, морето, морето…”. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на деца и ученици за учебната 2020/2021 година и негови организатори са ЦПЛР – Общинският детски комплекс, гр. Варна, със съдействието на сдружение „Литературно общество“ и Община Варна.
               В раздел „Литературно творчество” бяха разгледани и оценени общо 157 творби на 118 участници от 22 населени места. Творбите на морска тематика бяха в два раздела – поезия и проза.
Наградата на кмета на Варна е за Виктория Пламенова Недялкова от гр. Дряново. Тя е ученичка в 9 клас и е възпитаник на клуб „Книголюбие“ към НЧ „Дряновска пробуда – 2008“.
Наградата на Националния дворец на децата получава Елена Любомирова Добрева от Варна, възпитаник на школа „Касталия“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна.
Наградата на сдружение „Литературно общество“ – Варна, се връчва на Йордана Веселинова Кундева от Златоград.
Специалната награда за учител-наставник е за Магдалена Симеонова Маркова, ръководител на ЛК „Касталия“ – Варна.
               В раздел „Компютърна рисунка” бяха разгледани 135 компютърни рисунки на 131 участници от страната и чужбина. В този раздел наградата на Националния дворец на децата е за Богдан Богданович Дайлидко от ЦПЛР – ОДК, гр. Варна.

Имената на всички отличени деца и ученици може да откриете в протоколите на журито, поместени в официалната уеб страница на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна.

Във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната, традиционната церемония за връчване на наградите от Националния конкурс за литературно творчество и компютърна рисунка „Морето, морето, морето…“ няма да се състои. Всички награди ще бъдат изпратени по куриер за сметка на организаторите. Наградените литературни творби ще бъдат публикувани в следващото онлайн издание на вестник „НахОДКи“.