Школите по православни християнски ценности и традиции на ОДК представиха свои разработки в онлайн събитие

Архив Православни християнски ценности и традиции- Стойка Димова „Православни християнски ценности и традиции“- Владимир Николов „Православни християнски ценности и традиции“- Дарина Кючукува

Школите по православни християнски ценности и традиции при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, представиха свои разработки в помощ на учениците. Това стана по време на онлайн събитието „Духовност по време на пандемия“, което се проведе чрез платформата Google Meet. Своя официална премиера направиха кратък филм за Библията и продукции за храмовете „Св. Николай Чудотворец“, „Св. Атанасий“ и „Св. ап. Андрей Първозвани“.  Върху реализацията им работиха Стойка Димова и Владимир Николов. Видеозаснемането, режисурата и монтажа бяха поверени на Емилиян Ялъмов и Делян Шишков. По време на събитието бе представена и първата книжка от поредицата „Празничен календар“, която бе изработена по идея на Дарина Кючукова. Книжката е посветена на „Въведение Богородично“ и е илюстрирана изцяло от Илиана Бораджиева и Мария Борисова, които са учители-художници в ОДК. Дизайнът и оформлението са дело на Йорданка Аргирова, ръководител на школа „Палитра“.

Официални гости на онлайн събитието „Духовност по време на пандемия“ бяха г-жа Лилия Христова – директор на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“, г-жа Монка Николова – директор на ОДК – Варна, г-н Стефан Пилц – основател на Библейския център във Варна, преподаватели от различни варненски училища.