Школите по визуални изкуства на ОДК подредиха голяма изложба в Радио Варна

Архив Школа "Графичен дизайн" Школа по етнография и народни занаяти „Творилницата“ Школа по изобразително и приложно изкуство "Палитра" Школа по изобразително изкуство "Импресия" Школа по конструиране "Сръчни ръце"

В Арт салона на Радио Варна бе открита изложба на школите по визуални изкуства при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Събитието е част от цикъла събития, по повод 70- годишния юбилей на ОДК.

С творби се представят възпитаници на школа по художествено конструиране „Сръчни ръце“ с художествен ръководител инж. Маргарита Гигова. Школата чества и 30 годишен юбилей през т.г.. Отново юбилейна е годината и за школа по приложно и изобразително изкуство „Палитра“ с художествен ръководител г-жа Йорданка Аргирова. Тя е създадена преди 20 години. Школа по приложно изкуство и етнография „Творилницата“ представи творби, изработени от филц, бродирани бижута, пана с текстил и прежда и др. Художествен ръководител на школата е г-жа Мария Борисова. Децата от школа по изобразително изкуство „Импресия“ показват на изложбата вази в пластична форма, рисуван текстил и пана, изработени от различни материали. Представена е и школата по графичен дизайн с ръководител Велина Христова, където децата усвояват съвременните възможности на програми за графичен дизайн.

Госпожа Монка Николова, директор на ЦПЛР-ОДК, гр. Варна, приветства всички гости, родители, деца и ръководители на школи, по време на официалното откриване на събитието на 17 май.

Изложбата може да бъде разгледана до 29 май от 14.00 до 18.00 часа.