Школа “Православни християнски ценности и традиции“ при ЦПЛР-Общински детски комплекс, тържествено отбеляза Деня на християнското семейство

Архив

На 17 ноември 2018 година в Духовно просветен център „Свети Архангел Михаил” се проведе открит урок „Въведение Богородично” на школа „Православни християнски ценности и традиции” с ръководител Стойка Димова. Участие в празничното тържество взеха ученици от три варненски училища: СУ „Гео Милев, ОУ „Антон Страшимиров” и СУ „Неофит Бозвели”, които представиха пред своите родители и гости две драматизации, рецитал, песен и тренинг – игри с родител. Ивета Тодорова от детски вокален ансамбъл „Сребърни звънчета” откри празника  с песента „Молитва”.

Целта на това събитие бе да се покаже, че заедно семейството, училището и църквата могат да вървят напред и да помагат за нравственото и духовно израстване на децата. По примера на праведните Иоаким и Анна, които на този ден въвеждат своята невръстна дъщеря в храма, така и родителите могат да доведат днес своите деца и да ги запознаят с християнските добродетели.  Не случайно Църквата е отредила този ден да се нарече и „Ден на християнското семейство”, защото в ценностната ни система семейството заема главно място. Няма път, който да не започва от дома  – от там започва и пътят към храма и вярата.

Гости на празничното тържество бяха: Румяна Лазарова, експерт „Обществени науки и гражданско образование и религия” в РУО – Варна, Монка Николова, директор на ЦПЛР-ОДК, Албена Павлова, директор на СУ „Гео Милев“, Даниела Игнатова, директор на СУ „Неофит Бозвели“, отец Илия Попов и отец Стефан Николов. Всички те поздравиха децата за техния труд, старание и представяне, и приветстваха родителите за решението взето от тях децата им да бъдат включени в тази школа.

Празникът завърши с изложба на тема:”Моето семейство” и почерпка приготвена от родителите. За снимковия материал се включиха и ученици от школа „Позитив” към ОДК.

Албум с още снимки от събитието може да разгледате ТУК.