Школа по фотография „Позитив“

инж. ЕЛВИРА ГЕОРГИЕВА – ръководител

тел. 0878/ 362 042

е-mail: elvira.georgieva@odk-varna.com

Инж. Елвира Георгиева завърши Университет на аерокосмическо приборостроение в Санкт-Петербург. Във Варна завършва фото курс на Ангел Ненов, майсторски клас при Албена Маркова, следдипломна квалификация по педагогика в Икономически университет. Основава школа „Позитив” през 2013 г. Още от първата година от съществуването ѝ, школата активно участва във фотоконкурси, общински мероприятия, прави самостоятелни изложби, а младите фотографи имат много спечелени награди и отличия.
В учебната програма на школата се изучават основи на фотографията, в които се включват история на фотографията, устройство на фотоапарата, ръчни настройки, основи на композицията, осветлението и т.н. В фотостудиото на ОДК учениците снимат натюрморти и портрети; също и пейзажна и репортажна фотография; изучават обработваща програма Photoshop, в която създават колажи, календари, дипляни, афиши. Благодарение на тези умения с подкрепата на Община Варна издадохме фото книжка „Азбука на Варна“, в която на всяка буква от алфавита беше представени снимки и информация на забележителностите на града. В края на учебната година всеки ученик създава собствено творческо портфолио.
Партньори сме на регионална библиотека „П.Славейков“, в която два пъти на годината представяме самостоятелни изложби. През 2019г направихме международна изложба с младите фотографи от Санкт-Петербургския Дворец на юношеското творчество.

В школа по фотографя „Позитив“ се приемат деца от 11-годишна възраст.