Школа по пиано

БОРЯНА ШОПОВА – учител

тел. 0878/ 126 053

е-mail: boryana.shopova@odk-varna.com

Боряна Шопова е пианист,възпитаник на Средно Музикално Училище „Добри Христов“ гр.Варна. Висшето си образование и степен магистър получава в Академия за Музикално и Танцово Изкуство гр.Пловдив, в класа по пиано на проф.Георги Кънев и проф.Роксана Богданова. Дългогодишен преподавател по пиано и теория на музиката-солфеж в детски музикални школи към читалища в гр.Варна,гр.Провадия и в музикална паралелка в СОУ „Св.Св.Климент Охридски“ гр.Варна.

От учебната 2016г.-2017г.е ръководител на школата по пиано при ЦПЛР-ОДК гр.Варна,която е с дългогодишна традиция в обучението на деца по пиано и подготовката им като млади изпълнители-пианисти на сцена.В нея от създаването на Детския Комплекс с висок професионализъм и педагогически опит се обучават даровити деца на клавирно изкуство,открива се и развива техния талант.

Учебният процес в школата по пиано възпитава у децата висок естетически вкус и критерий,любов към изкуството във всички негови форми и жанрове,подпомага израстването им като пълноценни, творчески личности.Възпитаниците на Школата по пиано при ЦПЛР-ОДК гр.Варна участват активно като изпълнители в събития и тържества организирани от ОДК, Община Варна и други организации. Младите пианисти се изявяват с голям успех на общински,национални и международни фестивали и Конкурси.

В школата по пиано се обучават деца от 7-годишна възраст.