Школа “Европейски мост“ с дискусия “НЕ на наркотиците“

Uncategorized
Учениците от школа „Европейски мост” казаха „Не!” на наркотиците чрез поредната тема от проекта „С доверие към младите”.  Александър Габровски чрез интересна презентация разказа за вредите и заплахите, до които довежда употребата им. Темите, включени в обсъждането, Алекс представи с разделите – азбуката на наркотиците, зависимостта от тях, рисковете при употреба и в помощ на деца, родители и хора, които се нуждаят от нея.
В дискусията се включиха всички млади хора, които обобщиха няколко основни правила:
Употребата на всяко едно наркотично вещество води до зависимост, която обърква нашия живот и този на близките ни.
Наркотиците са веществата, които бързо променят психическото състояние на човека и към тях се развива зависимост.
Няма ситуация, в която си заслужава да пробваш наркотик!
Употребата на наркотик лишава човека от свободата му!
Отстоявай личността и свободата си дори и когато ти внушават да приемаш такива вещества! Ако имаш неприятности, поговори с приятел, потанцувай, спортувай, отиди на фитнес, качи се в планината, докосни се до магията на морето…  Винаги има и други алтернативи!
И това, което трябва да запомнят всички е, че наркотици употребяват неуверените в себе си хора, които не искат да носят отговорност за живота си. Силните, смелите, оригиналните и самостоятелните хора намират възможност да изявят себе си без наркотици!
Времето отново беше недостатъчно, за да се изчерпи този интересен и полезен проблем.Затова го оставихме за тема с продължение за следващия час.