Школа „Европейски мост“ в София

Uncategorized

Деца от школа”Европейски мост” посетиха държавни институции в София. По покана на депутата от 43-то  Народно събрание, г-н Павел Христов, младите европейци имаха възможността да разгледат сградата на Народното събрание, да се срещнат с народни представители, да споделят мисли, да получат отговори на въпроси, които ги вълнуват. Те станаха и част от заседание на парламента.

Интерес предизвика и посещението на групата в Президентството, където разгледаха, както всички интересни заседателни зали, така и изложбата, с картини на изтъкнати майстори  художници.

За младите европейци  голям  интерес беше и срещата в Министерството на външните работи на РБългария с г-жа Таня Михайлова, която разказа за тази институция и предизвика всички, насядали около масата за преговори,  на откровен разговор. Получи се чудесна дискусия, свързана с темата   за мечтите, за реализирания млад човек, за бъдещето на всеки … Теми и мисли, които вълнуват младите хора.

Държавните институции бяха докосване на някои до една мечта. Повечето от тях се почувстваха специални и много  значими.

С не по малък интерес децата наблюдаваха Музея по палеонтология в Софийския университет. Останките на животни от преди милиони години беше учудване, захлас, размисъл за света…

Много мили спомени и красиви  емоции ще запазят младите европейци от това свое посещение в София.