Школа „Балет“

ТАТЯНА КОСТОВА – художествен ръководител

тел. 0878/ 562 039

e-mail: tatyana.kostova@odk-varna.com

Г-жа Татяна Костова получава балетното си образование при изтъкнатите педагози Галина и Стефан Йорданови, а квалификацията балетмайстор педагог придобива в НМА „Проф. Панчо Владигеров”, София
От 2007 година тя е художествен ръководител и педагог на школа „Балет” при ЦПЛР- ОДК, Варна
За високите творчески постижения в работата с децата Татяна Костова получава многобройни награди:
Отличие за педагог от международен конкурс “Малки звезди”, София за 2015 и 2017 година; награда за „Творчески постижения” от Министерството на културата на Република България 2015 година; награда на МОН „Константин Величков” 2017 година, за принос в работата с ученици с изявени дарби и др.

ЗА ШКОЛАТА

Школа „Балет” посещават деца над 5 годишна възраст. В школата се поставят основите на класичесия балет по руска система на преподаване. Упражненията са съобразени с възможностите на децата които се обучават в две групи; 1-ва група 5-7 годишни и 2-ра група, над 8 годишна възраст. Най-изявените деца се включват в представителния състав.
Обучението стимулира и обогатява емоционално с многобройни участия пред публика.
В годините балеринките от школата получават над 300 награди от национални и международни конкурси и фестивали. Сред най- престижните награди са; първи, втори и трети места от World Dance Masters 2012, 2013, 2015, 2017 Хърватска; 8 купи от Европейска танцова квалификация Dance Star, Австрия; Купата на конкурса и първи награди от Световния танцов шампионат Dance World Cup, 2016 Монт Трембланд, Канада и др.
Ученички на школата продължават професионалното си обучение в Цюрих, Виена и Лондон.

Школа „Балет” е сформирана през учебната 2007/2008 година с балетен педагог и ръководител  Татяна Костова.

Още първата година децата се включват в мероприятията на ОДК, а само месеци след началото на обучението, с прекрасните си изпълнения балеринките налагат името на школата в национален мащаб. Те се явяват на X-ти  национален конкурс за класически, характерни танци и фрий денс в град Бургас през месец април 2008 година, като печелят първото място за цялостно представяне на колектив в раздел класически танци.

Още за школа „Балет“ в ПОСТИЖЕНИЯ И ИЗЯВИ!