Школа „Балет” с награди от Movmnt international Dance Competition, Русе 2017

Uncategorized

Школа „Балет” от ЦПЛР – ОДК, гр. Варна с ръководител Татяна Костова се представи на много високо ниво  на организирания на 11 и 12 март 2017 г. в сградата на Държавната опера в Русе –  Movmnt international Dance Competition. Конкурсът се организира от сдружение „Фор А Фрийдъм“, студио за съвременни танци Freedom и спортен клуб Freedom. Oфициален партньор на конкурса е Държавна опера – Русе, с подкрепата на община Русе – отдел „Култура”, и общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

С изключително добра организация премина първото  издание на Моvmnt International Dance Competition, в което се включиха над 600 танцьори от 60 клуба на 12 държави, сред които: България, Италия, Русия, Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Белгия, Египет, Франция и Австрия и др. Десетчленно международно жури от Италия, Русия, Гърция, Македония, Румъния и България оценява участниците в двата конкурсни дни.

Солистката на школа „Балет” Веселина Илиева отново доказа своя безспорен талант. След основното участие, полуфинали и финали и в изключителна конкуренция тя зае първото място в раздел „Класика”, получи и три специални награди от журито и организаторите на конкурса: безплатно участие и настаняване на Скопие Опън 2017 за вариация на Сванилда  от балета „Копелия”, поемане на таксата за участие в интензивен курс „Лятна танцова академия” в Пула, Хърватия, от маестра Сабрина Риналди, покана от организаторите за безплатно участие в следващото издание на форума през 2018 г.

Малките балеринки от ансамбъла също се завърнаха с награди от танците, с които се представиха. Трето място в раздел „Класика”, трето място за триото в състав: Елинор Кинчева,  Весела Манолова и Никита Военкина в раздел „Характерни танци”, както и Специалната награда на арт директора на фестивала Danza Macerate, Италия, Паоло Лонди – безплатно участие в семинарите на фестивала.

Честито на балеринките! Поздравления,  г-жо Костова!