Школа „Балет“ се завърна с цял куп престижни отличия от Super Talents 2024, Olympiad Dance Fest в Бургас

Архив Школа "Балет"

Школа „Балет“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, се завърна с куп престижни отличия от участието си в  Super Talents 2024, Olympiad Dance Fest, който се проведе в Бургас. Конкурсът, организиран от Балкански Алианс и посветен на Деня на детето, донесе Гран при за Татяна Костова, ръководител на школата, пет специални награди за балерините на ОДК, както и 18 първи места. Костова получи признание за своя принос в развитието на танцовото изкуство и култура в България.

Ето и всички отличени:

  • Първо място и за своите солови изпълнения получиха Елена Лупова, Надежда Добрева, Билге Ахмед, Пелин Хасанова, Весела Манолова, Никита Военкина.
  • Първо място за дуета на Пелин Хасанова и Весела Манолова.
  • Второ и трето място за вариациите на Пелин Хасанова.
  • Надежда Добрева и Пелин Хасанова бяха удостоени със специални награди – 50% отстъпка за участие в международният танцов фестивал, който ще се проведе през ноември в Белград, както и покана за участие в международен семинар организиран от Association Sara -Nora Prima.
  • Танцът „Пролетно ухание“ в изпълнение на Пелин Хасанова, Надежда Добрева, Билге Ахмед, Михаела Стоилова и Екатерина Ефтимова получава най-висок резултат на конкурса 47,33 от възможни 50,00, с което и правото да представи България на международен конкурс в Белград.

„Това бе прекрасен, вдъхновяващ първи юни за балеринките на школата“, сподели след завръщането си Татяна Костова.