Членовете на Детски и младежки парламент участваха в дебат “Накъде отива Европа?”

Архив

На 23 ноември 2018 г. членовете на Детски и младежки парламент – Варна участваха в младежки дебат „Накъде отива Европа?“, организиран от Бюрото на Европейския парламент в България и Икономическия университет във Варна. Модератор на дебата беше Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България.

В панелната дискусия своите мнения изразиха Даниел Стефанов, програмен координатор на Европейския съвет за външна политика, гл. ас. д-р Ралица Ковачева от Факултета по журналистика и масова комуникация в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и доц. д-р Калоян Колев, преподавател в катедра „Обща икономическа теория“, Икономически университет – Варна. Основните теми  бяха: „Как ще се отрази излизането на Великобритания върху ЕС?”,  „Има ли опасност от Европа на две скорости?”, „Какви приоритети да бъдат заложени в следващия европейски бюджет?”, „Какви са рисковете от дезинформацията в европейски контекст?”, „Какви промени искат да видят в Европа младите хора след изборите за Европейски парламент догодина?”.

Целта  на дебата беше да се обсъдят предизвикателствата пред ЕС в средносрочен план и да се предостави платформа на младите хора да изразят своите виждания и очаквания относно бъдещото развитие на европейския проект. В началото на 2019 г. резултатите от тези срещи ще бъдат обобщени на един голям младежки форум в столицата, който ще очертае очакванията на младите българи за изборите за Европейски парламент през май същата година.