ЦПЛР – Общински детски комплекс – домакин на Зоналното първенство на Националния детски футболен турнир “Данониада“ 2017

Uncategorized

На 20 май 2017 г.  от 9.00 ч. на стадиона на Техническия университет  ще се проведе поредното  Двадесето издание на „Данониада” – единственият по рода си футболен турнир за деца до 12-годишна възраст, традиционно организиран от “Данон – Сердика” АД и Министерството на образованието и науката, съвместно с Фондация “Димитър Бербатов”.

Националният турнир „Данониада” е разделен на две фази: зонална, с участието на всички записани отбори и финал в София между първите два отбора от всяка от четирите зони. Варна е домакин на четвърта зона, а организатор е ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна.

И през тази година организаторите се надяват да съберат най-добрите детски отбори от цялата страна, за да продължат традицията на класиране в топ 10 на Международна купа “Данон”, която тази година ще се проведе през есента във САЩ.

През 2017 г. националния посланик на турнира  е Димитър Бербатов.  Неговата подкрепа за турнира е още един стимул за българските деца да спортуват, да вярват в мечтите си и да не спират да ги преследват!

Финалните двубои, на които ще се разбере и победителят в тазгодишното издание на турнира, ще се проведат на 1 юни в София.

Първите два отбора в класирането на “Данониада” 2017 ще получат като допълнителна награда билети за мача All Stars на 14 юни, който се организира от Фондация „Димитър Бербатов” и фондация „Луиш Фиго“.

В зона Варна участват 12 отбора от Търговище, Шумен, Добрич, Бургас, Варна, с. Градинарово, с. Подайва, гр. Исперих.

Очакваме любителите  на футбола  на  стадиона  на Техническия университет.