Церемония по награждаване на лауреатите от ХІІІ НК“Любовта в нас“2010

Uncategorized
На 20 февруари от 11:00ч. в зала Пленарна на Община Варна се проведе церемонията по награждаването на отличените творби в Тринадесети национален конкурс „Любовта в нас“2010г. за поезия, проза и компютърна рисунка.
Конкурсът е включен в Националния календар за извънкласна и извънучилищна дейност на МОМН. Тази година в него взеха участие общо 685 деца от цялата страна с над 900 творби. Журитата и в двата раздела са единодушни, че нивото е много високо и са били затруднени с определяне на наградите, тъй като силите за изравнени.
В раздел „Литературно творчество “ журито разгледа и оцени 633 творби, от които в проза 245 и 388 стихотворения на 415 участници от 48 населени места.
Поради многото високо художествени творби, представени тази година, „Сдружение Литературно Общество – Варна ” присъди две специални награди и отличи 26 от участниците с грамоти и право на публикация на техните творби на страниците на вестник „Литература и общество”.
Специална награда за цялостно представяне бе  присъдена  на Мила Веселинова Божкова, 18 години, Варна, І ЕГ, ХІІ клас, ЛК „Касталия”Награда на Кмета на Община Варна  – Деница Иванова Недялкова, гр. Трявна, ПМГ „Васил Друмев”, Х клас.
Свои изпълнения на пиано представиха Валентин   и  Виола от школа „Алегра“ с  ръководител Кети Арабова. Пяха Георги  и Славина от „Звездни струни“ с ръководител Теодора Сотирова.  Александра от школа „Балет“ с ръководител Татяна Костова танцува вариация от балета „Спящата  красавица“.  Ивелина и  Йоанна от Фолклорен ансамбъл „Българче“ с ръководител Добринка Колева изпяха  народни  песни. Тино и Ася-Мария от ДВА“Зребърни звънчета “ с ръководител Ангелина Милева пяха и  танцуваха.
Организаторите  на  конкурси “ Любовта в нас“ и „Морето, морето, морето…“ – Магдалена Маркова и инж. Григория Иванова
 
 
Специални гости н а церемонията по връчването на наградите бяха  членовете  на „Сдружение Литературно общество – Варна“, М. Николова – директор на ОДК, медии, преподаватели, родители, деца.
 
По  време  на  награждаването на мултимедия  бяха  представени  компютърните  рисунки, спечелили призовите  места. Журито в  този раздел присъди четири  Специални  награди  на Журито за  деца  със  специални образователни потребности, като най-добре се представи Янко Заимов  от терапевтичен център за деца със СОП „Радост”, който посещава школа „Приложна информатика” при ОДК Варна.

Вашият коментар