Цветелин Атанасов се срещна с възпитаници и преподаватели от ОДК

Архив Вдъхновяващи срещи

Снимки: Емилиян Ялъмов

Цветелин Атанасов, по-познат като българския двойник на Елвис Пресли, се срещна с възпитаници и ръководители на школи от ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Той бе гост №61 по проекта „Вдъхновяващи срещи“, чието последно издание за тази учебна година, се проведе буквално на метри от морето. Цветелин разказа за любовта си към рок музиката, за първите записи на Елвис, с които се е сдобил нелегално по времето на соца, както и за подигравките, които е получавал в училище, заради бакенбардите,  с които е искал още повече да наподобява на своя идол. Години по-късно Цецо не се отказва от мечтата си и печели конкурс за двойници на Елвис в Мемфис, Тенеси, където в конкуренцията на 200 участника е обявен за „Най-добър млад Елвисов двойник“.

„Малко по-късно записах албум с хитове на Краля на рока. Той бе озаглавен „Спомен за Елвис“. По-късно италианска филмова компания откупи част от песните за саундтрак на неин филм. Елвис Пресли винаги ще живее в сърцето ми“, разказа Цветелин Атанасов.

За срещата си край морето той дойде облечен с един от костюмите, с които излиза на сцена, когато имитира Елвис. Впечатление на всички направиха златистите очила и красив метален колан, които допълваха артистичната му визия.

Гостите научиха също за новите музикални проекти, по които Цецо работи, успяха да си вземат автограф и да си направят селфи за спомен.

Г-н Георги Кючуков, ръководител на ВА „Звездни струни“, подари за спомен на Цветелин Атанасов луксозен албум, разказващ 70-годишната история на Общински детски комплекс, както и фотография в рамка, дело на възпитаник на школа по фотография „Позитив“.

Организатор и водещ на срещата бе Емилиян Ялъмов.